Tuesday, 27-09-2022, 16:24
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA

   Pe 16 noiembrie 2017, elevii clasei a VII- a A au dezbatut subiecte legate de tema Saptamanii Educatiei Globale " Lumea depinde de noi" , concretizate in postere realizate in echipe: dezvoltarea respectului pentru diversitate, intelegerea cauzelor si a efectelor majore care afecteaza lumea.

   În cadrul Săptămânii Educaţiei Globale,Lumea depinde de noi, elevii clasei a IV a A au realizat desene foarte frumoase pe baza acestei teme.Prin intermediul acestei teme, elevii au aflat diferite informaţii despre educaţia pentru dezoltare, educaţia pentru pace, educaţia pentru drepturile omului etc.

    

   Toata viata învățăm! Ce dorim sa stim?

   În fiecare zi există pe calea vieții noastre ocazii de a învăța. Putem învăța hărnicia de la furnică, curajul de la un leu, bucuria de a trai de la un greieraș care cântă toată vara, de la un om să fim OAMENI, de la o mamă cum să iubim, de la un tată cum responsabili să fim, de la o soră mai mare să protejam, de la o soră mai mică cum să ne jucăm. Și tot așa la fiecare pas putem invăța de la toți și toate că viața din asta este creată! Un învățător la școală te învață, o bunică în vacanță iți dă povață, părintele la biserică în proverbe ne vorbește cum viața asta frumos se trăiește.

   Învață copile, învață din toate, învață căci viața te-ntreabă de toate!

   Clasa a III-a C condusă de Prof. Lazăr-Mihoc Adriana a desfășurat o activitate în cadrul orei de educație civică și am evidențiat ce dorim să învățăm în viață și de unde putem învăța. Am atașat aceste mânuțe cu dorințe în jurul planetei pentru că aceste gânduri pot fi ale tuturor copiilor din lume!

   Sper să ne vedem peste ani și ani și să ne reamintitm această activitate și să vedem ce am bifat la categoria AM REALIZAT.

   Elevii claselor IA si I B coordonati de d-nele prof. Mihaela Toader si Otilia Malaescu au realizat o macheta despre cum va arata lumea in care traiesc in viitorul apropiat.

    

   Elevii clasei I C, coordonați de prof. Vână Corina, au desfășurat proiectul „Lumea mea depinde de noi” în cadrul Săptămânii Educației Globale. Lumea copiilor la această vârstă cuprinde familia, școala și grupul de prieteni. Pornind de aici, am discutat despre rezolvarea conflictelor și cât de important este să fim toleranți. Fiecare elev a transpus pe piesa de puzzle primită acțiunile pe care le-ar întreprinde pentru ca relațiile dintre colegi să fie pașnice iar mediul școlar să fie unul potrivit dezvoltării personale. La sfârșit, toate desenele au format un puzzle uriaș subliniind faptul că lumea fiecăruia dintre noi depinde de toți cei din jurul nostru.

   https://www.youtube.com/watch?v=m0Tpl4nUoDo

   Galerie Foto

    

   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Calendar
   «  September 2022  »
   MoTuWeThFrSaSu
      1234
   567891011
   12131415161718
   19202122232425
   2627282930
   Arhiva materialelor
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2022
   Site administrat de către uCoz