Monday, 19-11-2018, 06:40
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Fişierele mele [10]
   Sigla [0]
   Acasă » Fişiere » Fişierele mele

   Scoala pentru valori autentice
   30-04-2018, 15:41

   În cadrul Proiectului Școala pentru valori autentice, luna aprilie 2018 a fost dedicată unei valori foarte importante- încrederea.Preșcolarii de la Grădinița cu program normal Ștefan cel Mare Dancu au participat la ateliere pentru prepararea unei salate de legume .S-au ajutat unul pe celălalt, și-au dezvoltat stima de sine și încrederea în colegi. Vizita la Grădina Botanică a fost un prilej de a admira arborii, florile, păsările și veverițele, dar și de a se juca și a spune ghicitori despre prietenie. Fiecare copil a povestit despre prietenii lui.

   Preșcolarii de la Grădinița cu program prelungitȘtefan cel Mare Dancu au participat la jocuri sportive în echipă, au cântat și au dansat exersând abilitățile sociale, comunicarea și cooperarea.Dansul, miscarea si sportul au contribuit la sporirea increderii in fortele proprii și implicit la cresterea stimei de sine.

   Cei 30 de elevi din clasa pregătitoare au decupat floricele pe care au desenat persoanele în care au încredere și au creat un copac al încrederiii. Elevii clasei a II-a A au discutat despre ce-și doresc să devină în viitor.Au realizat desene, texte despre dorințele lor și le-au prezentat colegilor.Au demonstrat ca au încredere în calitățile lor și că sunt hotărâți să parcurgă toți pașii pentru o carieră de succes.Elevii clasei I B au realizat flori de primăvară pe care le-au lipit pentru a crea coșulețe cu flori. Au relaționat pozitiv și au discutat despre încredere asemanănd-o cu o floare.Elevii clasei a II-a B au realizat picturi pe sticlă cu tema Simfonia primăverii.Au discutat despre frumusețile primăverii și și-au dezvoltat stima de sine și încrederea în abilitățile artistice.

   Elevii clasei a VII-a au exersat starea de încredere sau neîncredere, fiind legați la ochi și au verbalizat experiențele din rolurile diferite pe care le-au avut: cei legați la ochi, observatorii, ghizii și cârcotașii. Plecând de la acest joc, elevii au identificat definiția încrederii, caracteristicile unei persoane de încredere și necesitatea manifestării încrederii.

   Elevii clasei a VI-a B au lucrat în echipă pentru realizarea cocorilor și florilor. Au discutat despre povestea celor 1000 de cocori, despre încrederea în sine și în ceilalți. Produsele realizate au fost expuse în sala de clasă.

   Elevii clasei a VI-a A au prezentat mâncăruri sănătoase și o piramidă a alimentelor. Au discutat despre alimentația sănătoasă și starea de bine a unei persoane sănătoase, asociind sănătatea cu încrederea în forțele proprii.

   Categorie: Fişierele mele | Adăugat de: scoaladancu
   Vizualizări: 110 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2018
   Site administrat de către uCoz