Thursday, 13-12-2018, 13:06
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Fişierele mele [10]
   Sigla [0]
   Acasă » Fişiere » Fişierele mele

   Scoala pentru valori autentice
   31-05-2018, 10:19

   În cadrul Proiectului Școala pentru valori autentice organizat de ISJ Iași, valoarea lunii mai a fost respectul. La nivelul Școlii “Ștefan cel Mare” Dancu s-au desfășurat mai multe activități:

    

   Pe parcursul lunii mai, Voiniceii grupei mijlocii-GPP Dancu, condusi de prof. Țurcanu Virginia și Brînză Steluța au desfășurat activități ce le-au insuflat respect față de muncă, față de orice meserie, oricât de neînsemnată ar părea.

   Exemple de activități:

   - memorizări: ,,Meseriile", ,,Bondarul leneș", ,,Ce miros au meseriile?";

   - povestiri: ,,Banul muncit" ,,Povestea unui om leneș"

   - cântece: ,,Brutarii", ,,Zidarul" ,,Doctorița

    

   Preșcolarii de la GPN Dancu, respectiv grupa mică coordonată de d-na prof. Țurcanu Georgeta au discutat despre respectul față de animale și au observat puișorii aduși de un părinte.Fiecare a vorbit despre animalul lui preferat și despre cum se comportă cu acesta.

    

   Elevii clasei a V-a, coordonați de d-na prof. Dulamă Vasilica au discutat despre respectul față de colegi, fată de profesori și față de persoanele vârstnice. Au realizat compuneri și ghicitori despre respect.

    

   Elevii clasei a VI-a A, îndrumați de prof. Viorica Stamati, au fost împărțiți pe grupe și au prezentat ppt-uri, planșe și colaje. În urma desfășurării acestei activități, ei au învățat respectul față de valorile naționale și culturale, pentru natură, pentru sine, pentru semeni și pentru orice ființă.

    

   Prin discutiile frontale și activitățile în grup, elevii clasei a VII-a, coordonați de d-na prof. Oana Simona Blaga și-au clarificat termenii ce țin de respect și au conștientizat importanța respectului de sine.

    

   Elevii claselor a VIII- a A și B, coordonați de d-nele prof. Carmen Neculau și Maricica Amariței au urmărit cu interes o prezentare power-point despre respect, considerație și sinceritate și au discutat despre: cum ne comportăm în societate, la școală, la film, la teatru, în mijloacele de transport, cum purtăm o conversație la telefon, despre respectul reciproc la clasă, etc. Pornind de la definiția respectului, elevii au realizat un poster cu diferite citate și cugetări despre tema dată. În continuare, individual sau în echipă, elevii claselor a VIII- a au prezentat materialele realizate despre importanța respectului față de natură și față de generațiile următoare: surse de poluare a mediului înconjurător, rezervația naturală Delta Dunării, plante și animale ocrotite prin lege în țara noastră și rezervații naturale din țara noastră. Elevii au ajuns la concluzia că respectul se câştigă, datorită unui anumit comportament.

    

   Elevii claselor I-VII coordonați de prof.: Toader Mihaela Veronica, Mălăescu Otilia Armenia, Vână Corina, Spătăreanu Silvia, Condurache Maria, Condurache Ion, Lazăr Mihoc Adriana, Sandu Mădălina, Lăzărescu Valeriu, Moscu Liliana și Melinte Mariana au promovat respectul față de dreptul copiilor la joacă, participând la întreceri sportive și la un concurs de desene pe asfalt. Activitatea Culorile copilăriei a fost dedicată Zilei de 1Iunie- Ziua Internațională a Copiilor.

    

   Director adjunct,

   Profesor Mariana Melinte

   Categorie: Fişierele mele | Adăugat de: scoaladancu
   Vizualizări: 63 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2018
   Site administrat de către uCoz