Tuesday, 20-08-2019, 05:47
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Fişierele mele [10]
   Sigla [0]
   Acasă » Fişiere » Fişierele mele

   Scoala pentru valori autentice
   26-02-2018, 19:52

   În cadrul Proiectului Școala pentru valori autentice activitățile din luna februarie au avut ca temă o valoare deosebit de importantă pentru conviețuirea pașnică în societatea noastră- toleranța.

   Elevii claselor a IV a și a V a coordonați de d-nele prof. Șavlovschi Rodica- consilier școlar și Donise Anca- profesor de sprijin au participat la jocuri de autocunoaștere pentru descoperirea calităților și defectelor proprii, pentru perceperea corectă a unui mesaj și s-au pus în situația unei persoane cu dizabilități, încercând să înțeleagă dificultățile acesteia de a face acțiuni simple.

   Elevii claselor I A, B și C coordonați de d-nele prof. Toader Mihaela, Malaescu Otilia și Vână Corina au participat la activitatea „Toleranța aduce binele nostru”. Mai întâi, au discutat despre ce înseamnă toleranța și cum recunosc un comportament tolerant. Copiii au ascultat „Povestea ursului cafeniu” de Vladimir Colin, au identificat personajele și au discutat despre toleranță și intoleranță. Fiecare elev și-a exprimat părerea în cadrul jocului „ Cum arăt că sunt tolerant?”. În a doua parte a activității, elevii au fost împărțiți pe echipe prin tragere la sorți. Ei au scris împreună mulțumiri, complimente, scuze, promisiuni și fapte bune.Au decupat și pictat mâini pe care au scris mesaje despre toleranță.Bucuria muncii în echipă și rezultatele activității au făcut învățarea mult mai plăcută.

   Elevii claselor a V-a A și a VI-a B, a VII a A si a VIII-a A coordonați de d-nii profesori Melinte Mariana, Aprofirei Cătălin , Blaga Oana, Neculau Carmen și Onofrei Aurora au lucrat în echipă pentru a identifica ce presupune toleranța, au realizat o hartă a toleranței , postere cu cazuri de intoleranță și soluții de rezolvare a acestora si un panou cu citate despre toleranță.Fiecare clasă a participat la ateliere de lucru în cadrul cărora elevii au discutat despre toleranță plecând de la citatele identificate, au creat jocuri de rol pentru a ilustra situațiile de intoleranță cel mai des întâlnite în mediul școlar.La finalul activităților, elevii de la gimnaziu au creat un “șotron” al toleranței pentru a învăța mai ușor pașii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a fi toleranți.

   Categorie: Fişierele mele | Adăugat de: scoaladancu
   Vizualizări: 207 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2019
   Site administrat de către uCoz