Monday, 26-10-2020, 00:21
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Articolele mele [16]
   Acasă » Articole » Articolele mele

   Proiectul Erasmus + ,,I START – Incluziune Sociala, TolerAnta si RespecT"

   COMUNICAT

   Proiectul ,,I START – Incluziune Sociala, TolerAnta si RespecT”

   Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Dancu a obținut o finanțare de 26 775 euro pentru Proiectul ,,I START – Incluziune Sociala, TolerAnta si RespecT” (octombrie 2020 – ianuarie 2021) in cadrul Programului Erasmus+ KA1 . Scopul acestui proiect este crearea unor medii incluzive in 70% dintre clase prin implementarea unor strategii didactice diferentiate, adaptate nevoilor elevilor din grupurile vulnerabile in vederea asigurarii de sanse egale in procesul de educatie pentru toti elevii.

   12 profesori din scoala vor participa la 4 mobilitati Erasmus+ KA1:

   ,,Inclusion Starts with I - Learning to live together – Rodos, Grecia (limba engleză);

   "A European School for All Children" – Barcelona, Spania (limba engleză);

   "School bullying prevention" – Roma, Italia (limba franceză);

   "Grand Tour in Europe: Creativity, Innovation, Active Citizenship and Intercultural Dialogue"- Paris, Franta (limba franceză).

    

   Obiectivele proiectului sunt:

    

   1. Cresterea cu 30% a nivelului de incluziune a elevilor din grupurile vulnerabile pana in noiembrie 2021, prin imbunatatirea competentelor a 6 cadre didactice in cadrul a doua cursuri despre incluziune sociala, masurat printr-o cercetare calitativa de tip focus-grup.
   1. Reducerea cu 20% a comportamentelor discriminatorii ale elevilor nonvulnerabili fata de elevii din grupurile vulnerabile, pana in noiembrie 2021, prin formarea a 3 profesori in cadrul unui curs despre prevenirea bullyingului. Consideram ca școala noastra trebuie sa aiba politici și proceduri foarte clare, politici pozitive și deschise, bazate pe prevenire, fermitate și respect, pe empatie și spirit de întrajutorare, în legătură cu recunoașterea și răspunsul la intimidare.
   1. Creșterea cu 30% a numarului elevilor din grupurile vulnerabile care participă la activități extrascolare interculturale, multiculturale și interdisciplinare prin formarea a 3 profesori la un curs de formare Erasmus+ despre inovarea didactica, cetatenia activa si dialogul intercultural, pana in noiembrie 2021. Un rol important va avea organizarea de activități extrașcolare de peer education în care să fie incluși elevii cu nevoi educaționale speciale, cât și colegi de-ai lor de clasă. Aceste activități vor urmări scoaterea în evidență a calităților elevilor marginalizați și a importanței prezenței lor în școală. Este necesar ca elevii să înțeleagă că suntem diverși și că avem nevoie unii de ceilalți.
   1. Imbunatatirea competentelor de management educational a celor 12 profesori participanti la cursurile de formare , in vederea asigurarii de sanse egale pentru toti copiii , pana in noiembrie 2021.

    

   Beneficiarii directi ai Proiectului I START vor fi cei 425 de elevi ai scolii noastre, 36 de cadre didactice si 300 parinti ai elevilor. Profesorii beneficiari vor contribui prin activitatile ce le vor derula la dezvoltarea competentelor si atitudinilor elevilor in domeniul valorilor europene, a egalitatii de sanse, incluziunii sociale si a cetateniei active. Parintii elevilor vor fi formati prin organizarea "Scolii europene a parintilor" astfel incat ei sa devina factori principali in modelarea comportamentelor incluzive, tolerante, empatice si respectuoase ale copiilor lor. Scoala noastra va deveni o scoala inclusiva care va oferi acces egal la educatie tuturor elevilor sai. Profesorii beneficiari vor transmite elevilor, indiferent de vulnerabilitatea acestora, instrumente si atitudini necesare pentru a-i forma in contextul valorilor europene, a egalitatii de sanse, incluziunii sociale si a unei cetatenii active prin intermediul activitatilor planificate (ateliere de dezvoltare emotionala, cognitiva, personala, resurse educationale digitale, activitati nonformale, activitati sportive si artistice). Totodata, participantii la mobilitati vor disemina si forma la randul lor alti profesori din scoala si judet, precum si pe parintii copiilor din scoala. Dimensiunea europeana a scolii va fi accentuata prin crearea de resurse didactice inovatoare care vor fi accesibile tuturor celor interesati.

    

    CRITERII DE SELECȚIE ÎN ECHIPA DE PROIECT

   Coordonatorul Proiectului

   Director adjunct,

   prof. Mariana Melinte

    

    

    

   Categorie: Articolele mele | Adăugat de: scoaladancu (20-09-2020)
   Vizualizări: 11 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2020