Monday, 19-11-2018, 07:31
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Articolele mele [6]
   Acasă » Articole » Articolele mele

   Școala pentru valori autentice

   În cadrul proiectului “Școala pentru valori autentice”,a doua ediție, organizat de ISJ Iași, valoarea lunii octombrie a fost cetățenia activă și leadership-ul. Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Dancu a desfășurat următoarele activități:

    

   l În cadrul orelor de consiliere și orientare, de educatie civică, educație socială, cultură civică și dezvoltare personală, 370 de elevi din clasele primare și gimnaziale , cordonați de d-nele prof. Otilia Mălăescu, Mihaela Toader, Diana Danu, Diana Ferăstroaru, Carmen Neculau, Maricica Amariței, Vasilica Dulamă și Viorica Stamati au lucrat în echipe pentru a identifica calitățile unui lider, rolul liderilor în clasă, școala și în comunitate și de ce este important ca fiecare membru al echipei să se implice în rezolvarea problemelor.Elevii au realizat postere despre leadership, au exersat alegerea liderilor pentru fiecare echipă, au rezolvat rebusuri, au discutat împreună și au realizat și prezentat postere despre lideri din diferite domenii : Gheorghe Hagi,Wall Disney, Steve Jobs, Nelson Mandela, Emmanuel Macron, etc.

   l Elevii de la clasa pregătitoare coordonați de prof. Adriana Lazăr Mihoc și preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit și de la Grădinița cu program normal( 180 de elevi și preșcolari), coordonați de d-nele prof. Virginia Țurcanu, Steluța Brânză, Elena Spanache, Claudia Miron, Maria Giurgi, Florica Zaharescu, Georgeta Turculeț, Aurica Lipșa și Aurica Beșleagă au desfășurat jocuri didactice și au participat la campanii caritabile pentru sprijinirea unor colegi sau a unor copii din județul Iași.

   l Activitatea cu un impact deosebit asupra elevilor și membrilor comunității a fost cea organizată în ziua de 25 octombrie 2018 , Prețuire și respect pentru seniorii comunității. 176 de elevi din clasele I, II A, B și C, III A și B, IV A și C, VII A au participat la activitatea Prețuire și respect pentru seniorii comunității fiind coordonați de d-nele profesoare: Mariana Melinte, Mădălina Bucșă, Mihaela Toader , Corina Vână, Otilia Mălăescu, Diana Danu, Silvia Spătăreanu, Delia Spiridon, Diana Ferăstroaru și Viorica Stamati. Elevii au adunat și donat persoanelor vârstnice din localitatea Dancu, produse alimentare de strictă necesitate. O parte au fost donate direct persoanelor respective , restul vor fi distribuite cu ajutorul preotului Ilie-Dănuț Popovici de la Parohia Sf. Ilie din Dancu. Elevii au fost însoțiți și de 10 părinți care i-au ajutat cu transportul alimentelor. Prin această activitate elevii au învățat că cetățenia activă presupune să cunoști nevoile celor de lângă tine, să apreciezi faptele și experiențele persoanelor în vârstă, să te implici pentru crearea unei stări de bine în comunitate , pentru dezvoltarea respectului intergenerațional și să contribui pentru a aduce bucurie în viața semenilor.

   l 23 de elevi din clasa a VIII-a cordonați de d-l prof. Valeriu Lăzărescu au vizitat în data de 25 octombrie, Curtea de Apel Iași cu ocazia Zilei Justiției Civile Europene.Ei au dialogat cu reprezentanții instituției despre parcursul unui dosar , despre atribuțiile și competențele instanței.Astfel au aflat care sunt drepturile lor și au înțeles mai bine cum funcționează sistemul judiciar.

   Activitățile desfășurate au contribuit la dezvoltarea competențelor civice ale elevilor și la cunoașterea de către aceștia a unor domenii noi .Competențele exersate în cadrul acestor activități vor fi dezvoltate în activitățile viitoare curriculare și extracurriculare.

    http://www.scoaladancuis.ro/photo/scoala_pentru_valori_autentice/5

   Director adjunct ,

   Prof. Mariana Melinte

   Categorie: Articolele mele | Adăugat de: scoaladancu (27-10-2018)
   Vizualizări: 10 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2018
   Site administrat de către uCoz