Friday, 23-08-2019, 12:42
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Articolele mele [11]
   Acasă » Articole » Articolele mele

   Școala pentru valori autentice-”Politețea” februarie 2019

   PROIECTUL ȘCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE

    

   Valoarea lunii februarie 2019: Politețea

   1.Politețea în versuri, cântece și jocuri:
   Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal, coordonați de d-na prof. Turculeț Georgeta au vizionat filmulețul de desene animate ''Toto te invită să fii politicos!", au învățat cântecele "Bună ziua, mulțumesc!", poeziile "Copilul politicos" și "Obiceiuri bune". De asemenea, au participat la jocuri cum ar fi "În vizită la prietenul meu" și "De ziua păpușii mele".

   2. Albinuța Zizi e politicoasă! : Elevii clasei pregătitoare B coordonați de d-na prof. Lazăr-Mihoc Adriana au încercat să o învețe pe albinuța Zizi cum sa fie politicoasă. I-au oferit un labirint prin care putea înainta doar daca era atentă la informațiile oferite de copii. Dupa ce a aflat ce poate face pentru a fi politicoasă, a ajuns și la stup! Felicitări copii, acum Zizi va fi o albinuța politicoasă!

   3. Ne comportăm politicos! : elevii clasei a II-a A, coordonați de d-na prof. Toader Mihaela au lucrat în perechi pentru a identifica ce înseamnă să ai un comportament politicos în mijloacele de transport în comun, într-o sală de spectacol și la magazine. Desenele și textele au fost postate pe un panou pentru a fi revazute pe parcursul întregii luni.

   4. „Politețea deschide inima”: Elevii clasei a II-a C coordonați de d-na prof. Vână Corina au căutat proverbe despre politețe, pe care le-au prezentat și explicat colegilor din clasă, apoi le-au scris pe conturul palmelor. La sfârșitul activității, elevii au format cu „mâinile” lor o inimă uriașă și au concluzionat că, asemenea unei chei de aur, „politețea deschide inima”.

   5. Politețea și celelalte valori: Elevii clasei a IV- C coordonați de d-na prof. Ferestroaru Diana au asemănat valorile morale cu florile de primavară care trebuie ajutate să se dezvolte prin “stropire” cu formule de politețe. Fiecare elev a contribuit la realizarea posterului.

   6.Politețea în proverbe: Elevii clasei a V a A coordonați de d-na prof. Amariței Maricica au căutat proverbe și sfaturi despre politețe pe care le-au explicat colegilor lor și au dezbătut regulile de politețe în școală și în afara ei.

   7.Politețe, respect și civilizație: Elevii clasei a V-a B, coordonați de d-na prof. Neculau Carmen au definit noțiunile de politețe, respect și comportament civilizat. Grupați în echipe au creat jocuri de rol pentru a ilustra situații în care elevii au un comportament politicos sau un comportament necorespunzător.

   8.Politețea pe internet: Elevii clasei a VI-a coordonați de prof. Dulamă Vasilica au utilizat resursele digitale pentru a descoperi informații despre politețe în general și în special despre politețe pe rețelele de socializare.Au realizat și un poster cu regulile principale care trebuie respectate pentru a avea un comportament politicos.

   9. „Politetea este calitatea omului bine crescut”: Elevii clasei a VII-a B coordonați de d-nele prof. Moscu Liliana si Olaru Gabriela au discutat despre politețe și au realizat postere cu principalele reguli pe care trebuie sa le respecte un elev în școală și în societate.

   Galerie photo

   Director adjunct,

   profesor Mariana Melinte

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   Categorie: Articolele mele | Adăugat de: scoaladancu (27-02-2019)
   Vizualizări: 80 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2019
   Site administrat de către uCoz