Tuesday, 20-08-2019, 05:28
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Articolele mele [11]
   Acasă » Articole » Articolele mele

   Școala pentru valori autentice-”Protejarea mediului inconjurător” Mai 2019

   PROIECTUL “ȘCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE”

    

   Valoarea lunii mai: Protejarea Mediului Înconjurător

    

   1.Preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit Dancu au desfășurat diverse tipuri de activități: observări spontane sau dirijate, lecturi după imagini, jocuri didactice, activități practice în aer liber. Cele mai apreciate activități au fost: "Cei mai harnici copilași" (acțiune de curățenie în jurul grădiniței și în parcul de joacă) și vizita la baza hipică " Muf Puf" Voinești (exersarea deprinderilor de îngrijire și ocrotire a cailor).Voiniceii de la grupa mare, coordonați de d-nele profesoare Brînză Steluța și Țurcanu Virginia au învățat să ocrotească natura și să iubească animalele.

    

   2.Preșcolarii de la Grădinița cu program normal Dancu, coordonați de d-na profesoară Turculeț Georgeta au desfășurat activitatea “Mediul curat = sănătate”, în livada gradinitei. Copiii au aflat noi informații despre poluare și efectele asupra mediului inconjurator. Livada îngrijită de cadrele didactice împreună cu copiii i-a răsplătit pe aceștia cu aerul curat și fructe din belșug. Copiii au recitat poezii și cântece cu temă specifică "Frumoasa-i strada noastră"și "Copacelul din grădină". S-au jucat și au cules fructe, la fel ca Ion Creangă în copilăria lui lipsită de griji.

   3.Elevii din învățământul primar și gimnazial au realizat prezentări despre cauzele poluării și încălzirii globale a planetei, au evidențiat soluțiile posibile și au discutat despre ele în cadrul orelor de consiliere și orientare, educație socială și dezvoltare personală.

   4.Concursul “Să salvăm planeta de poluare!” a constat în realizarea de desene, afișe și postere care au fost jurizate de o comisie formată din cadre didactice și elevi.Au participat 125 de elevi. Premiile s-au acordat în cadrul activității Culorile copilăriei” dedicată Zilei Internaționale a Copilului , desfășurată în data de 31 mai 2019.

   5. Elevii claselor a V a B și a VI a, coordonați de d-na prof. Neculau Carmen au desfășurat o activitate extracurriculară cu tema “Apa sursa vieții”. Scopul activității a fost cunoașterea și înțelegerea de către elevi a problemelor lumii contemporane, a posibilităților de ocrotire și conservare a naturii, a resurselor de apă ca cea mai simplă soluție pentru o viață sănătoasă. Elevii au realizat prezentări interesante privind importanța apei pe Terra, creșterea continuă a necesarului de apă și poluarea mediului înconjurător, despre marile fluvii ale planetei și deltele acestora și curiozități din fauna acvatică.

   Album foto

   http://www.scoaladancuis.ro/photo/

   Director adjunct,

   profesor: Mariana Melinte

   Categorie: Articolele mele | Adăugat de: scoaladancu (31-05-2019)
   Vizualizări: 23 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2019
   Site administrat de către uCoz