Thursday, 13-12-2018, 13:32
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Articolele mele [7]
   Acasă » Articole » Articolele mele

   Scoala pentru valori autentice - Sănătate și mișcare - noiembrie 2018

   PROIECTUL “ȘCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE”,

   EDIȚIA A II-A, 2018/2019

   VALORILE LUNII NOIEMBRIE: SĂNĂTATEA ȘI MIȘCAREA

    

    

   În data de 10 noiembrie 2018, preșcolarii din grupa mare de la Grădinița cu Program Prelungit coordonați de d-nele profesoare Brînză Steluța și Țurcanu Virginia, au participat la proiectul ÎMPREUNĂ SUNTEM FOTBAL - ÎN GRĂDINIȚE’’ organizat de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu ISJ Iași.Acest eveniment a fost dedicat tuturor preșcolarilor din județ și s-a desfășurat la Sala Polivalentă, fiind organizate 6 ateliere de jocuri cu mingea și 3 ateliere de jocuri distractive, într-o sărbătoare a fotbalului, unde copiii au fost îndrumați și asistați de către un antrenor din partea Federației Române de Fotbal.Copiii s-au bucurat, au făcut mișcare și au conștientizat că sportul înseamnă sănătate.Părinții copiilor s-au implicat în organizarea activității.

   Cei 69 de preșcolari de la Grădinița cu Program Normal coordonați de d-nele profesoare Turculeț Geta, Lipșa Aurica și Beșleagă Aurica, au desfășurat activități despre rolul mișcării și alimentației pentru o viață sănătoasă: traseu aplicativ, piramida alimentelor , farfuria sănătoasă și parada fructelor si legumelor sănătoase.

   Elevii clasei pregătitoare B și ai claselor a II-a A și a II-a B coordonați de d-nele profesoare Lazăr Mihoc Adriana, Toader Mihaela și Mălăescu Otilia au desfășurat o activitate comună de înviorare pe holul școlii.Astfel de activități au loc în fiecare zi la începutul programului școlar.

   Elevii clasei a IV-a B coordonați de d-na profesoară Condurache Maria au învățat împreună să descifreze etichetele produselor și să aleagă produse sănătoase.De asemenea au adus fructe și legume pe care le-au consumat la școală și au stabilit o zi din săptămână în care să aducă fructe și legume.

   Elevii clasei a V-a A coordonați de d-na profesoară Amariței Maricica au exersat lucrul în echipă culegând informații, realizând postere și prezentându-le în fața colegilor.Ei au discutat despre greșeli în alimentație care determină boli ca diabetul și obezitatea.

   Elevii clasei a V-a B, coordonați de d-na profesoară Neculau Carmen au făcut prezentări, au adus argumente privind beneficiile unui stil de viață sănătos, prin activități recreative-sportive și a petrecerii timpului liber în mod plăcut în spații nonformale, dar și privind modul de nutriție și alimentație. La finalul activității elevii au comentat proverbul,, Minte sănătoasă în corp sănătos!"

   Elevii clasei a VI-a coordonați de d-na profesoară Dulamă Vasilica au realizat postere despre alimentația sănătoasă și au discutat despre necesitatea mișcării pentru o viață sănătoasă. Ei au identificat care sunt greșelile frecvente în alimentație și au prezentat piramida alimentelor .

   Pe parcursul lunii noiembrie, toți elevii din clasele primare și gimnaziale au participat la activități de mișcare , respectiv joc de handbal, gimnastică și jocuri distractive fiind coordonați de d-nul profesor de educație fizică Lăzărescu Valeriu.

   În data de 27 noiembrie 2018, 25 de elevi coordonați de d-nii antrenori de dans, Ichim Andrei și Adonicioaiei Ana Maria au participat la Concursul Internațional de Dans, HAPPY DANS COMPETITION, ediția a II-a, desfășurat la Teatrul LuceafărulIași. Elevii Tudur Ariana din clasa a III-a A și Bucur Mario din clasa a IV-a A au obținut premiul I, elevii din clasele primare, premiul al II-lea și elevii din clasele gimnaziale, premiul al III-lea.Dansul modern și latino se află printre preferințele a 45 de elevi din școala noastră care participă de 2 ori pe săptămână la cursul de dans.

   Elevii sprijiniți de părinți s-au implicat în organizarea și desfășurarea activităților, fiind interesați să facă mișcare și să mănânce sănătos. Elevii au conștientizat faptul că alegerile pe care le fac zi de zi, privind alimentația și mișcarea au un impact semnificativ asupra sănătății și stării de bine.

   http://www.scoaladancuis.ro/photo/scoala_pentru_valori_autentice/5

   Director adjunct.

   Prof. Melinte Mariana

    

    

   Categorie: Articolele mele | Adăugat de: scoaladancu (27-11-2018)
   Vizualizări: 23 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2018
   Site administrat de către uCoz