Tuesday, 20-08-2019, 04:41
ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ȘTEFAN CEL MARE" DANCU
Acasă | RSS
MENIU PRINCIPAL
CONTACT
 • COMUNA HOLBOCA, JUDEŢUL IAŞI, STR. DALIEI NR.5, tel/fax 0232/293134, web: www.scoaladancuis.ro, mail: scoaladancu@yahoo.com
  VREMEA
   Categoriile secţiunii
   Articolele mele [11]
   Acasă » Articole » Articolele mele

   ȘCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE VALOAREA LUNII MARTIE 2019- CREATIVITATEA

   ȘCOALA PENTRU VALORI AUTENTICE

   VALOAREA LUNII MARTIE 2019- CREATIVITATEA

    

    

   În cadrul Proiectului Școala pentru valori autentice” organizat de ISJ Iași, valoarea lunii martie a fost creativitatea. 564 de elevi de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dancu, coordonați de 30 de cadre didactice au participat la activități diverse:

   1.Torturi de Mărțișor: cele mai dulci mărțișoare au fost realizate în data de 1 martie 2019 de elevii clasei a VII-a A coordonați de d-na prof. Liliana Moscu și de d-na prof. diriginte Viorica Stamati.Torturile au fost realizate în cadrul orei de “Educație pentru viața în comunitate”, elevii demonstrând că știu ce ingrediente să folosească, să prepare blatul, crema și să orneze torturile. Evenimentul a fost cu atât mai plăcut pentru Alexandru, care a sărbătorit ziua de naștere împreună cu colegii.

   1. ,, Mărțișorul prieteniei", atelier de lucru pentru confecționarea de mărțișoare și felicitări, în parteneriat cu Școala Profesională Holboca. În data de 5 martie 2019, elevii clasei a VII- a B, coordonați de d-na profesoară Carmen Neculau, au participat la activitatea ,, Mărțișorul prieteniei" desfășurată la Școala Profesională Holboca. La activitate au participat atât elevi din clasele primare și gimnaziale cât și părinți și bunici. Elevii au confecționat felicitări și mărțișoare, au legat noi prietenii și s-au bucurat de momentele petrecute împreună.

   3. “Primăvară, te iubim!”
   Cu ocazia sosirii primaverii, prescolarii de la GPN Dancu au realizat lucrări cu tematică diversă cum ar fi: coșuleț cu flori sau felicitări pentru ziua mamei, au combinat creativ culorile pentru a realiza imagini dedicate primăverii, au confecționat mărțișoare, au recitat poezii și au cântat. Toate aceste activități au avut ca temă, frumusețea și gingășia primăverii dar și ziua dedicată sărbătoririi mamelor.

   1. Primăvara, anotimpul în care totul revine la viață!”

   Cu ocazia sosirii primăverii, Zâna Florilor a cerut ajutorul preșcolarilor de la grupa mică (GPP), coordonați de d-nele profesoare Maria Giurgi și Florica Zaharescu, pentru a o ajuta în decorarea rochiei. deoarece trebuia să meargă la balul de la castel.

   5. “Primăvara în cântec și culoare”, "Fetița Mărțișor", “Cu drag, pentru mama” sunt doar câteva dintre activitățile organizate la grupa mare (GPP) coordonată de prof. Steluța Brînză și Virginia Țurcanu. Potențialul creativ al preșcolarilor a fost valorificat pe parcursul desfășurării acestor activități. Materialele puse la dispoziția copiilor prin diversitatea lor și posibilitatea de îmbinare au condus la stimularea gandirii creative și a imaginației copiilor.

   6. “Copăcel ecologic de primăvară”
   Albinuțele de la clasa pregătitoare B coordonate de prof. Adriana Lazar-Mihoc și ajutate de părinți sau frați au realizat un “Copac ecologic” folosind doar sticle de plastic, hârtie de ziar și resturi de ață roșie și albă.Copiii au înțeles cât de importantă e reciclarea deșeurilor pentru a păstra natura frumoasă și sănatoasă.

   7.Mărțișorul – simbolul primăverii

   Elevii clasei a II-a A coordonați de d-na profesoară Mihaela Toader, ai clasei a II-a C, prof. coordinator Corina Vână și ai clasei pregătitoare A, prof. coordonator Ion Condurache au discutat despre semnificațiile mărțișorului și au realizat împreună mărțișoare pe care le-au dăruit părinților și bunicilor.

   8.Felicitări în tehnica quilling

   Elevii clasei a III-a B, coordonați de d-na profesoară Silvia Spătăreanu au lucrat în echipă la realizarea felicitărilor în tehnica quilling, pe care le-au dăruit mamelor și bunicilor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

   9. Expoziție de mărțișoare

   Elevii clasei a II-a B, coordonați de d-na profesoară Otilia Mălăescu au realizat mărțișoare pe care le-au amenajat într-o expoziție.Aceasta a fost admirată de părinții elevilor și de colegii din clasele gimnaziale.

   10.” Bucuria dansului”

   Elevii care fac parte din formațiile de dansuri și-au manifestat creativitatea prin dans, transmițând mesaje de bucurie și pace spectatorilor de la Teatrul Luceafărul” unde s-a desfășurat Concursul “ Dance Open”. Elevii nostri au fost răsplătiți cu numeroase premii.

   11. “Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”

   Elevii clasei a IV-a B coordonați de d-na prof. Maria Condurache au creat cărţi cu diferite teme și le-au prezentat colegilor lor din clasa I, coordonați de d-na prof. Mădălina Bucșă.
   La sfârşitul activităţii, elevii clasei I au primit în dar ,cărţile create de colegii lor.

   12. „O poveste încâlcită” reprezită expresia manifestării creativității clasei a III a A, prof. coordonator Diana Danu. Elevii au cooperat, și-au unit ideile descoperite prin lectură, au dat frâu liber imaginației și au creat o poveste din mai multe povești citite la Clubul de lectură.

   13. “Primăvară, anotimpul renașterii”

   Elevii claselor gimnaziale coordonați de d-nul profesor Cosmin Banu au realizat desene cu flori și peisaje de primăvară; cele mai frumoase desene au fost expuse pe panouri, pentru a fi admirate de toți elevii.

    

   14.Personalități istorice…… în culori

   Elevii clasei a VI-a coordonați de d-na prof. Mariana Melinte au încercat să învețe istoria altfel realizând desene cu și despre Fernando Magellan. Au discutat despre călătoria lui Fernando Magellan în jurul lumii și despre importanța acesteia.

   15. Ziua internațională a poeziei

   Elevii clasei a IV- a A, prof. coordonator Delia Spiridon au selectat cele mai frumoase poezii de primăvară ale poeților români pe care le-au recitat. Grupați în echipe au creat poezii cu tema “Feerii de primăvară” pe care le-au reprezentat și prin desene.

   16. Ziua Gestului Frumos

   Elevii clasei a VII-a B coordonați de prof.consilier şcolar Rodica Şavlovschi și prof. itinerant şi de sprijin Anca Donise au selectat situațiile ( prezentate pe cartonașe) care pot fi controlate și care nu, conștientizând astfel, că stă în puterea lor să facă gesturi frumoase. Activitatea a continuat cu realizarea unor puzzle- uri , identificarea mesajelor de pe acestea , precum și manifestarea comportamentului adecvat mesajului. Elevii au exemplificat cu situații similare trăite de ei în viața de zi cu zi. Li s-a propus elevilor, jocul ”Iepurașul roz” prin care ei trebuiau să exerseze gesturi de afecțiune față de ceilalți.

   17. Ziua Internațională a Francofoniei, aniversată în fiecare an pe 20 martie, este o zi dedicată limbii franceze, valorilor interculturale și celebrată de către francofonii din toată lumea. Elevii de la gimnaziu, îndrumați de d-na prof. Neculau Carmen au marcat acest eveniment printr-o serie de activități culturale, artistice și educaționale pentru a promova valorile solidarității, ale dialogului și diversității culturale.

   18. Ziua Mondială a Apei : în data de 22 martie 2019, elevii claselor a V a B și a VI a, coordonați de doamna profesoară Neculau Carmen au desfășurat o activitate extracurriculară al cărei scop a fost cunoașterea și înțelegerea de către elevi a problemelor lumii contemporane, a posibilităților de ocrotire a naturii și de conservare a resurselor de apă, ca cea mai simplă soluție pentru o viață sănătoasă. Elevii au realizat prezentări interesante privind importanța apei pe Terra, creșterea continuă a necesarului de apă și poluarea mediului înconjurător, despre marile fluvii ale planetei și deltele acestora, precum și despre curiozități din fauna acvatică.

   19.Creativitatea și tehnica origami: elevii clasei a VI –a coordonați de d-na prof. Vasilica Dulamă au discutat despre creativitate și le-au prezentat colegilor lor, principalele caracteristici ale acestei tehnici.Au realizat împreună păsări călătoare.

   20.”Culorile copilăriei”: elevii claselor gimnaziale au realizat sondaje de opinie, interviuri, articole despre activitățile deosebite la care au participat, despre sporturile pe care le practică, compuneri și reportaje care vor alcătui Revista “Culorile Copilăriei” nr.3-4.

   https://www.bzi.ro/scoala-pentru-valori-autentice-organizat-de-isj-iasi-687808?fbclid=IwAR36ttyDjV3CNgtcEj4cshI93KRxB3r3rRDtOBV18POdUCxz-52kIes2CMU

    

   Galerie foto

   http://www.scoaladancuis.ro/photo/scoala_pentru_valori_autentice/5

    

   Director adjunct,

   Prof. Mariana Melinte


    

    

    

    

   Categorie: Articolele mele | Adăugat de: scoaladancu (27-03-2019)
   Vizualizări: 72 | Rating: 0.0/0
   ADRESE UTILE
   AVIZIER
   Căutare
   Prietenii site-ului
  • Blog-ul oficial
  • Comunitatea uCoz România
  • FAQ
  • Manual
  • Copyright MyCorp © 2019
   Site administrat de către uCoz