Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dancu a deschis porțile unui alt context educațional, prin orchestrarea unui dialog inedit între generații! De data aceasta, generația „celor mai mari”, respectiv elevii clasei a VIII-a A , a bătut din ușă în ușă spre a le vorbi celor mai mici despre EDUCAȚIE, despre CUNOAȘTERE, despre DREPTURILE copilului de pretutindeni, printre care amintim: dreptul la educație, dreptul la timp liber, dreptul de a participa activ și conștient la protejarea mediului, dreptul la CUNOAȘTERE, sub toate formele ei!

Plecând de la ideea că educația înseamnă putere, copiii au prezentat celor mai mici, proverbe, sfaturi utile despre provocările dar și despre frumusețea materiilor de studiu de gimnaziu, au subliniat efortul lor spre a deveni mai buni, au scos în lumină ale lor greșeli sau alegeri mai puțin inspirate din trecut, motivând de ce ar proceda altfel în prezent! Folosind un bogat material informativ creat de către ei, elevii au discutat în echipă despre nevoia de educație într-o societate atât de plină de tumult, au descris cu multă claritate în exprimare contexte reale de viață în care s-au simțit puternici cu adevărat datorită educației primite în familie, la școală și în societatea față de care mediul școlar le-a creat filtrul necesar absorbirii elementelor pozitive, benefice devenirii lor! („a cerne grâul de neghină”)

Direct implicați în derularea acestor prielnice și rodnice experiențe educaționale, au fost: doamna director, prof. Melinte Mariana, coordonator al activității, doamnele profesoare Stamati Viorica, Neculau Carmen, Blaga Oana, precum și doamnele prof. inv. primar, Mirlescu Ecaterina și Timofte Geanina, care i-au întâmpinat printre „cei mici” pe elevii clasei a opta!

Felicitări tuturor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *