În cadrul săptămânii ”Școala altfel” (22-26 aprilie 2024) elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Dancu și preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal și Grădinița cu Program Prelungit, coordonați de către cadrele didactice, au participat la excursii, drumeții și vizite care au contribuit la dezvoltarea competențelor sociale, culturale, la  formarea unei atitudini pozitive față de valorile culturale naționale și la conștientizarea protejării mediului înconjurător. S-au desfășurat  9 excursii la  Ruginoasa, Târgu Neamț,  Bârlad, Miclăușeni, Lacu Roșu, Gura Humorului și Piatra Neamț,  la care au participat 333 elevi. De asemenea, au fost  organizate 23 vizite la : Muzeul Unirii, Muzeul de  Istorie Naturală, Muzeul ”Mihail Kogălniceanu”, Muzeul Municipal ”Regina Maria”, Bojdeuca ”Ion Creangă”, Palatul ”Al. I. Cuza” de la Ruginoasa, Muzeul Literaturii, Muzeul  Poeziei, Casa ”Dosoftei”, Biblioteca ”Gh. Asachi”, Palatul Culturii, Planetariul din Bârlad, Catedrala Romano-Catolică, Tipografia ”Taida”, Grădina Botanică ”Anastasie Fătu”, Parcul Copou, Parcul tematic Arcaland, sediul TVR Iași, Aeroportul Iași, I.S.U.J Iași- Serviciul de Pompieri, Serviciul de Ambulanță Iași la care au participat 650 de elevi și preșcolari. La fiecare activitate au participat și câte 3-5 părinți.

S-au realizat parteneriate cu: Organizația ”Salvați copiii” Iași ai cărei voluntari  in colaborare cu doamna consilier școlar au desfășurat o activitate despre drepturile copilului; cu Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” ai cărui elevi  au participat la activități ecologice alături de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit.

Alte activități: ateliere de olărit, participare la proiectul interjudețean ”Eroul meu – modelul meu” din calendarul CAEJ, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Olga Sturdza” din  Holboca; educație rutieră și educație pentru sănătate, activități desfășurate în parteneriat cu Poliția Locală Holboca, cu Serviciul Voluntar de Ambulanță, Iași  și cu IPJ Iași; vizionare de spectacole de teatru, concursul de talente pentru clasele primare și clasele a V-a, organizat de Consiliul Elevilor, jocuri sportive, dramatizări în limba engleză, ateliere dedicate sărbătorilor pascale, vizite la bisericile din localitate, activități ecologice dedicate Zilei Pământului și de conștientizare a necesității protejării mediului înconjurător.

Aceste activități au contribuit la: dezvoltarea creativității elevilor prin inițiere în arta olăritului și a decorării obiectelor din lut; stimularea dorinţei de cunoaştere a fenomenelor şi proceselor din mediul înconjurător; dezvoltarea  limbajului, capacității de comunicare și a inteligenței emoționale; cultivarea respectului şi a responsabilităţii; dezvoltarea încrederii în forţele proprii şi a dorinţei de afirmare; însușirea normelor de comportament care trebuie respectate într-un spațiu public.

Director, profesor Mariana Melinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *